Hiusalan opinnot Ylä-Savon ammattiopistossa Iisalmessa

tiistai 31. tammikuuta 2017

Hiusalan oppimisympäristöjäHiusalan ammatin opiskeluun käytetään erilaisia oppimisympäristöjä. Kädentaidon oppimiseen ja ammattitaidon vahvistamiseen käytetään pääsääntöisesti hiusalan harjoitustyöluokan ja parturi-kampaamo Hiustaiturien lisäksi myös hiusalan yrityksiä, jotka toimivat yhteistyökumppaneinamme tarjoten opiskelijoille mahdollisuuden työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen.

Näiden oppimisympäristöjen lisäksi oppimiseen käytetään erilaisia digitaalisia ympäristöjä tai sovelluksia. Koko hiusalan tutkinto ja siihen liittyvät kirjalliset tehtävät on rakennettu Moodle-verkko-oppimisympäristöön. Siellä on paljon erilaisia tiedonhankintatehtäviä, tietoa ja opetusvideoita, joita käytetään oppimisen tukena. Lisäksi opinnoissa käytetään mm. Seppo-oppimispelejä ja lisätyn todellisuuden keinoja sekä QR-koodeja. Näiden tarkoitus on helpottaa,havainnollista ja kerrata opittuja asioita.  

Lisätietoa seppo-oppimispeleistä


Ylä-Savon ammattiopiston Moodle-verkko-oppimisympäristöstä enemmän

http://www.ysao.fi/Suomeksi/Info/Perustutkinto-opiskelijan,-huoltajien-ja-opintoihin-ohjaavien-info/Erilaiset-oppimisymparistot


Schwarzkopf oma ask-elearning oppimisalusta tiedon hankintaan

ask-elearning.comTässä on lueteltu muutamia sovelluksia, jotka ovat tällä hetkellä aktiivisesti käytössä hiusalan opetuksessa, joten ne kannattaa ainakin ladata omalle älylaitteille.


Whats up                    käytetään yhteydenpidossa, wilma järjestelmän ohella

QR-koodin lukija          työluokassa on qr-koodeja, joiden takaa löytyy nopeasti erilaisia ohjeita, videoita ja näyttötehtävät sekä ammattitaitovaatimukset ja arviointikriteerit (näitä voi näppärästi käyttää myös työpaikalla esimerkiksi näyttöjen yhteydessä)

YouCam MakeUp         käytetään ehostusopintojen alussa, kun suunnitellaan meikkien väriä sopivaksi. Tämä sovellus toimii myös reaaliajassa. Siinä tuodaan lisätyn todellisuuden keinoin valittu ehostus kasvoille, joka seuraa kasvoja, vaikka pään asentoa muuttaisi

Pinterest                     käytetään ideoiden hakemiseen eri ammattitöissä (kampaukset, ehostus, hiusmallit, tyyli)


Lisäksi hiusalan eri tukkuliikkeillä on useita erilaisia sovelluksia, joista löytyy alan ammatillista tietoa tuotteista, muodista ja muista hiusalan ajankohtaisista asioista. Näistä voisi esimerkkinä mainita mm.


L’orealin Style My Hair

Voi käyttää mm. mallin suunnittelussa. Asiakkaasta voi ottaa valokuvan ja suunnitella sovelluksessa olevia kampauksia ja värejä asikkaan kasvoista otettuun kuvaan. Tällä voidaan lisätyn todellisuuden tavoin havainnollistaa asiakkaalle, miten suunniteltu kampaus sopisi hänelle.


Wellan Style Vision

Voi käyttää kampaus-, väri- ja leikkausmallien ideoiden hakemiseen, sovelluksesta löytyy myös tuotteisiin liittyvää tietoa


Schwarzkopf Hair Expert

Voi käyttää hiusten hoitokäsittelyn ja hierontatekniikoiden oppimiseen sekä hoitokäsittelyissä käytettäviin tuotteisiin. Lisäksi voi käyttää jälleenmyyntituotteisiin perehtymiseen.


Schwarzkopf Essential Looks

Voi käyttää kampaus-, väri- ja leikkausmallien ideoiden hakemiseen, sovelluksesta löytyy myös tuotteisiin liittyvää tietoa ja muotinäytösvideo (tällä firmalla on myös AR-sovellus, jota voi kokeilla. Sillä voi nostaa erilaisia juttuja ylös lisätyn todellisuuden keinoin muotilehdestä Essential Looks).


Goldwell

Voi käyttää kampaus-, väri- ja leikkausmallien ideoiden hakemiseen. Sovelluksesta löytyy myös tuottetietoa ja tietoa muotiin liittyvistä koulutuksista.


Kuvakaappaus edellä kerrotuista sovelluksistaEi kommentteja:

Lähetä kommentti