Hiusalan opinnot Ylä-Savon ammattiopistossa Iisalmessa

maanantai 6. helmikuuta 2017

Kosmetiikka hiusalan opinnoissa

Ihana yllättävä kosmetiikka


Kosmetiikkaa ovat kaikenlaiset ihon, vartalon, hampaiden ja hiusten puhdistukseen ja hoitoon käytettävät tuotteet. Lisäksi kosmetiikkaan luetaan myös kaikenlaiset ehostus-, värjäys- permanenttaus- ja ihokarvojen poistotuotteet. Kosmetiikan käyttö on parturi-kampaajan työssä välttämätöntä.

Kosmetiikka mielletään yleensä kauneuteen, puhtauteen, ihaniin tuoksuihin ja upeisiin pakkauksiin, mutta tämä ei kuitenkankaan ole ihan koko totuus kosmetiikasta. Toisinaan kosmetiikkaan liittyy myös ikäviä yllätyksiä, kuten esimerkiksi se, että kaikki tuotteet eivät sovi kaikille kuluttajille. Kosmetiikan yleistyessä  myös kosmetiikka-allergiat ovat lisääntyneet.


Kuvassa hiustenpesu- ja hoitoaineita 
sekä erilaisia ihovoiteita


Parturi-kampaajan tulee tuntea yhä paremmin tuotteet, joita hän käyttää asiakkailleen. Tämä on tärkeää sekä asiakkaan mahdollisen allergisuuden, että myös tuotetteiden turvallisen käytön kannalta. Sen vuoksi hiusalan opinnoissa paneudutaan erityisen huolella kosmeettisten tuotteiden ainesosaluetteloon ja sen tuomaan informaatioon, sekä kosmetiikasta mahdollisesti aiheutuviin ärsytyksiin ja allergioihin.Jotkut hiusalalla käytettävistä tuotteista ovat sellasia, että parturi-kampaajan tulee osata suojautua niitä käyttäessään. Tällaisia ovat esimerkiksi hius-, parta- sekä ripsi- ja kulmaväriaineet, vaalennusaineet ja sekä niiden yhteydessä käytettävät hapettavat aineet. Lisäksi permanenttiaineet ja niissä käytettävät kiinnitysaineet. Myös erilaisilta liimoilta, joita voidaan käyttää hius- tai ripsipidennysten yhteydessä, tulee suojautua.


Kuvassa hiusalalla käytettävää kosmetiikkaa, 
kuten erilaisia hiusten värjäämiseen ja vaalentamiseen tarvittavia aineita 

Kuva, jonka on ottanut Marja Hurskainen, on lisensoitu Creative Commons
nimeä - jaa samoin, kansainvälinen -lisensillä.
                                                                              


Lisätietoa kosmetiikan ainesosaluettelosta löytyy incihaku.fi sivustolta


Lisätietoa allergia ja astmaliiton sivuilta


Teknokemian sivuilta löydät paljon lisätietoa kosmetiikasta ja sen turvallisuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti