Hiusalan opinnot Ylä-Savon ammattiopistossa Iisalmessa

perjantai 27. tammikuuta 2017

Työssäoppiminen / opiskelijalle


Hiusalan työssäoppiminen järjestetään pääsääntöisesti yhteistyössä paikallisten parturi-kampaamoalan yrittäjien kanssa. Ylä-Savon ammattiopistolla on lukuisa määrä erikokoisia hiusalan yrityksiä kumppaneinaan.

Työpaikan hankkiminen ja työhön meneminen, mikä on myös oppimaan menemistä, on suuri asia nuoren ihmisen elämässä. Tästä kannattaa keskustella myös kotona omien vanhempien kanssa jo ennen työssäoppimisjakson alkamista.

Opiskelijan kannattaa miettiä jo etukäteen, millaisia asioita hän kokee epävarmaksi tai ehkä myös pelottavaksi. Samoin omia odotuksia työssäoppimiselta voi pohtia jo ennen työssäoppimisjakson alkamista.

Työssäoppiminen on ohjattua ja arvioitavaa työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Jokaisella opiskelijalla on oma yksilöllinen työssäoppimisen suunnitelma, jonka mukaan työssäoppiminen toteutetaan. Se on tavallaan projektimaista oppimista, jossa jokainen oppija tekee omasta oppimisestaan oman näköisensä projektin. Työssäoppiminen voidaan suorittaa kokonaan yhdessä yrityksessä, tai se voidaan suorittaa myös useammassa erilaisessa yrityksessä. Molemmissa tavoissa on omat hyvät puolensa.

Työssäoppimisen aikana täytetään wilmassa työssäoppimisen päiväkirjaa, jota myös työssäoppimista ohjaava opettaja voi lukea ja kommentoida. Työssäoppimiseen liittyy monenlaisia tehtäviä ja vastuualueita. Lue lisää alla olevasta linkistä opiskelijan vastuista ja pelisäännöistä työpaikalla.

Opiskelijan vastuut ja pelisäännöt työpaikalla


Lue lisää työssäoppimispaikan hakemisesta ja muista työssäoppimiseen liittyvistä käytänteistä ysao:n nettisivuilta. Siellä kerrotaan mm. työssäoppimisjakson jälkeen täytettävästä ruokaraha-anomuksesta, joka korvaa aterian hinnan niiltä päiviltä, jolloin opiskelija on työssäoppimassa, eikä voi käydä oppilaitoksella syömässä.


http://www.ysao.fi/Suomeksi/Info/Perustutkinto-opiskelijan,-huoltajien-ja-opintoihin-ohjaavien-info/Tyossaoppiminen/Tyossaoppiminen-opiskelijalle


Työssäoppimalla harjoitellaan työelämän pelisääntöjä. Tutustu hiuslan työsopimusmalliin palvelualojen ammattiliiton sivuilla olevan linkin kautta.

Hiusalan työehtosopimus

Lisälukemista löytyy myös edu.fi verkko-oppimateriaaleista alla olevasta linkistä.

Oppiminen työpaikalla


Ope työpaikalla käymässä ja Katja föönaa

Open uusi ilme, hiusten leikkaus ja föönaus, kiitos Katja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti